Loading...
Wie zijn we 2018-02-18T20:14:37+00:00

De “Nieuwe Harmonie” werd opgericht in april 1996 en is daarmee het jongste harmonieorkest van Lommel.

 

Een “harmonie” is meer dan een groep muzikanten.  Onze vereniging wil werken aan dat wat de kern van musiceren is: noten samenbrengen tot muziek, indrukken samenbrengen tot muzikaal gevoel, instrumenten samenbrengen tot een orkest, en mensen samenbrengen tot een groep.  Of noem het streven naar “nieuwe harmonie” op muzikaal en sociaal vlak.

 

De Nieuwe Harmonie wordt gevormd door mensen van allerlei pluimage: van jong tot oud(er), van klein tot groot, van beginneling tot doorwinterde muzikant.  Al deze schakels integreren in een stevige ketting, is een uitdaging en belangrijke doelstelling van ons orkest.

 

Wekelijks ontmoeten we mekaar op de repetitieavond. In het jeugdorkest maken de prille muzikanten kennis met het musiceren in groep, en worden ze voorbereid op het groot orkest. Hierin worden ze enthousiast en vakkundig begeleid door dirigent Hans Broes.

 

In het groot orkest wordt er verder gewerkt aan muzikaliteit in al zijn aspecten, en aan een gevarieerd muzikaal repertoire. Dit onder de gedreven en deskundige leiding van Harold Lenssen.

 

In de afgelopen jaren waren er enkele opmerkelijke hoogtepunten voor ons jong orkest. We concerteerden op diverse lokaties (van het stadsplein in Gent, tot in de Singel in Antwerpen), werden in 2001 wereldkampioen in 2de divisie op het Wereld Muziek Concours  in Kerkrade, en namen deel aan provinciale en nationale orkestwedstrijden.  In 2010 behaalden we op provinciaal niveau een eerste plaats in afdeling uitmuntendheid. Daardoor konden we deelnemen aan het Nationale Concours in Leuven waar we met 87,67% een verdienstelijke tweede plaats behaalden.

 

Elk jaar wordt er een  eigen voorjaarsconcert en een Nieuwjaarsconcert gehouden. Daarnaast wordt deelgenomen aan concerten ingericht door andere binnenlandse en buitenlandse muziekverenigingen.